10 Μάι 2019

Πάνε τέλος Ιουνίου οι αιτήσεις για προστασία α΄ κατοικίας

Oι αντιρρήσεις των εκπροσώπων των Θεσμών αναγκάζουν το κυβερνητικό οικονομικό επιτελείο να μεταθέσει τον χρόνο υποβολής αιτήσεων για ένταξη δανειοληπτών πρώτης κατοικίας στο νέο νόμο Κατσέλη.

Αντί να αρχίσει άμεσα η υποβολή-εξέταση των αιτήσεων με «χειροκίνητες» διαδικασίες, θα ξεκινήσει τελικά όταν θα είναι έτοιμη η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα που ετοιμάζεται.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών επέμειναν σ’ αυτή τη λύση, εκφράζοντας φόβους ότι με τη «χειροκίνητη» διαδικασία θα μπορέσουν να επωφεληθούν πολλοί στρατηγικοί κακοπληρωτές, καθώς δεν θα υπάρχουν αυτόματοι «κόφτες»

Στις σχετικές συζητήσεις με τους αρμόδιους κυβερνητικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες, συμφωνήθηκε τελικά να ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων μόλις λειτουργήσει η πλατφόρμα. Κατά τις εκτιμήσεις υπηρεσιακών παραγόντων του ΥΠΟΙΚ, πιθανότερη ημερομηνία είναι η Δευτέρα 30 Ιουνίου.

Μια άλλη ηλεκτρονική πλατφόρμα θα δημιουργηθεί για την παρακολούθηση των αιτήσεων ένταξης στο νόμο Κατσέλη. Σ’ αυτήν θα καταχωρούνται τα στοιχεία, το ιστορικό και η εξέλιξη των υποθέσεων που είναι σε αναμονή ή τελεσιδικούν. Η δημιουργία της συγκεκριμένης πλατφόρμας συμφωνήθηκε να ολοκληρωθεί έως τον Δεκέμβριο.

Οι επικεφαλής των κλιμακίων των Θεσμών ζήτησαν ακόμη από την ελληνική πλευρά να επισπεύσει τις διαδικασίες για τη διαμόρφωση του νέου ενιαίου πτωχευτικού πλαισίου που θα τεθεί σε ισχύ από την 1/1/2020, μετά τη λήξη ισχύος των διατάξεων του νέου νόμου Κατσέλη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *